Näyttely: Pirkanmaa muotoilee VII / Wool Works -näyttelyn virtuaalikierros

Pirkanmaa muotoilee VII -näyttelykokonaisuus ja Wool  Works -näyttely Finlaysonin alueen Vooninkisalissa on nyt katsottavissa videolta! Koronavirusepidemian vuoksi näyttely ehti olla avoinna yleisölle vain kaksi päivää.  Pirkanmaan muotoilu- ja taideteollisuusyhdistys tarjoaakin nyt mahdollisuuden tutustua laajaan ja monialaiseen näyttelykokonaisuuteen virtuaalikierroksena.

PIRKANMAA MUOTOILEE VII -NÄYTTELYKOKONAISUUS

Pirkanmaa muotoilee VII -näyttelykokonaisuus muodostui kahdesta itsenäisestä näyttelystä: Wool Works -näyttelystä sekä Kosken kupeessa -näyttelystä, jotka olivat yhdessä esillä Tampereella, Finlaysonin Vooningissa Väinö Linnan aukiolla 15.3. -5.4.2020. Näyttely nosti esiin nykyajan rohkeat käsityömuotoilijat, jotka eivät pelkää tarttua uusiin materiaaleihin. Esillä oli yhteensä kahdenkymmenenyhden pirkanmaalaisen muotoilijan ja taidekäsityöläisen töitä sekä Moduksen walesilaisen yhteistyökumppanin MaP-ryhmän jäsenten töitä.

Niina Hiltunen osallistui näyttelyyn kahdella teoksella: Veden varaan (2017) ja Wel(l,)come (2019). Veden varaan on akustoiva taidetekstiili ja Wel(l,)come tilataidetekstiili. Hiltusen töissä usein toistuva kolmiulotteisuus on vahvasti läsnä molemmissa teoksissa. Tarkempaa tietoa teosten inspiraationlähteistä sekä teosmateriaaleista löydät näyttelykatalogista.

WOOL WORKS

Tämä Modus ry:n sekä walesilaisen MaP:n (Makers and Practitioners) yhteisnäyttely oli jo syksyllä 2019 esillä Cardiffissa Craft in the Bay -galleriassa ja tammi-helmikuussa 2020 Helsingissä Craft Cornerissa. Lokakuussa 2019 isobritannialainen Craft Magazine valitsi Wool Works -näyttelyn yhdeksi kuukauden parhaista taidekäsityön näyttelyistä koko Isossa-Britanniassa.

Näyttelyn tavoitteena oli kulttuurien välinen vuoropuhelu materiaalista, näyttelyn teemasta ja käsityötaiteesta yleisemmälläkin tasolla. Näyttely kunnioittaa samalla molemmissa maissa paljon arvostettua villaa, vaikka teema ei itsessään rajoittanut materiaalin käyttöä juuri villaan. Näyttelyyn osallistuvat muotoilijat saivat lähestyä aihetta laaja-alaisesti omien materiaaliensa ja työtekniikoidensa kautta, minkä ansiosta näyttelyssä nähtiin villan lisäksi muun muassa lasia, kissankarvoja, kalansuomuja ja jopa metallisia neulepuikkoja.

Pirkanmaa muotoilee VII / Wool Works
Finlaysonin alue
Väinö Linnan aukio 3, Vooninkisali
15.3. – 5.4.2020

Tutustu näyttelyn teoksiin ja taiteilijoihin myös sähköisen näyttelykatalogin avulla ja Wool Works -näyttelyn Facebook-sivuun.