Taiteestani.

Kudon veistoksellisia taidetekstiilejä käsin perinteisissä vipukangaspuissa. Moderni ja abstrakti, ekspressiivinen taide kiehtoo minua. Pidän sen vapaudesta, kahlitsemattomuudesta, energiasta joka siinä virtaa. Minua kiinnostavat värit ja niiden keskinäiset suhteet ja se, kuinka ne muuttuvat toisten värien kanssa esiintyessään. Maalaan langoilla vaikutelmia ja visioita todellisuudesta ja mielikuvituksesta abstrakteiksi ja ekspressiivisiksi taidetekstiileiksi.

Inspiraationi lähteitä ovat yhtä lailla rakennettu maisema tai villi luonto; hetket, joihin silmä tai mieli pysähtyy. Kiehtovaa on tutkia veistoksellisten materiaalien omapäisyyttä, jolloin lopputulos on jossain määrin hallitsematon ja aina uniikki. Tunnusomaista töilleni onkin kolmiulotteinen muoto ja se, että kaikkien yksityiskohtien ei ole tarkoituskaan näkyä teoksen katsojalle heti. Lähempää katsottuna veistoksellinen muoto paljastaa ohuita säikeitä, hentoja ja hauraita piirteitä.

Kiinnostukseni vieraisiin kieliin ja musiikkiin on vienyt minut soveltavaan taiteeseen, yhteisötaiteeseen ja elämään, jossa läsnä ovat tekstiilitaide, musiikki, vieraat kielet. Kaikki kieliä omalla tavallaan, tulkinnan ja vuoropuhelun välineitä, joissa tarpeen ovat myös toiset ihmiset, läsnäolo ja toisten kuunteleminen. Olenkin kiinnostunut taidetekstiilin yhdistämisestä muiden taidelajien kanssa siten, että se tarjoaa moniaistisia, kokonaisvaltaisia elämyksiä.

Näyttelyt.

Wool Works, Cardiff Wales, 28.9. – 10.11. 2019
Wool Works, CraftCorner Helsinki, 17.1. – 29.2. 2020
Wool Works, Finlayson Area Voonkinkisali, Tampere, 12.3. – 5.4. 2020
Galerie Pleiku, Berliini, 22.6. – 12.7. 2020