Sumuinen ilta -huivini esitelty Kädentaidot-messuilla

Euroopan suurimmilla käsityömessuilla, eli Suomen Kädentaidot -messuilla 17.-19.11.2017 esiteltiin Wetterhoffille suunnittelemani Sumuinen ilta -huivi. Huivi on 50 cm leveä ja noin kaksi metriä pitkä, ja toimii yhtä hyvin hartioilla kuin kaulassakin. Huivin mitoitus mahdollistaa sen käyttämisen myös sängyn jalkopäädyssä petaustekstiilinä ja kevyenä torkkupeitteenä. Todellinen monitoimitekstiili siis!

Tuote on suunniteltu Wetterhoffin lankavalikoimiin uutena tulleen jakkilangan (Lane Grawitz YEAH G) ehdoilla. Lanka on ihanan pehmeä ja utuinen, ja se soveltuu hienosti käytettäväksi Wetterhoffin oman silkkivillalangan Sivillan kanssa. Huivissa on loimena lankakartan vaalein turkoosi, mielestäni enemmän utuisen siniharmaa sävy, mutta lankakartan muutkin puuteriset sävyt, esimerkiksi hennot roosat ja luonnonvalkoinen, toimivat jakkilangan harmaanruskean sävyn kanssa kauniisti.

Huivin malli on tarkoituksella suunniteltu korostamaan jakkilangan mohairmaista tekstuuria ja värisävyä. Huivi on etupuoleltaan siis kudevaltainen. Kääntöpuolella taas näkyy kauniisti Sivillan silkkimäinen himmeä hohto ja siksak-kuvio.

Huivi on teknisesti helppo toteuttaa ja nopea kutoa, ja soveltuu erinomaisesti aloittelijoillekin. Malli vaatii vain 4 vartta ja 6 polkusta. Kärkipoljentaa sattumanvaraisesti polkemalla huivi raidoittuu epäsymmetrisesti ja antaa kivan rytmin myötä upeiden lankojen loistaa!

Mikäli käytössäsi on nelivartiset pöytäkangaspuut, saat huivin yhtälailla kudottua. Vain alussa ja lopussa olevat palttinat jäävät pois. Tällöin kannattaa alkuun kutoa muutama heitto vaikka kuteensävyisellä ompelulangalla, jotta hapsujen hevosenhäntäsolmut asettuvat kauniisti valmiissa työssä.

Ohjeen huiviin voit ladata tästä PDF-tiedostona maksutta, ja se löytyy tietysti myös Wetterhoffin Kudontaohjeista.

Joko katsoit Instagram-tililtäni videon huivista?

Lempeitä kudontahetkiä mallin parissa!