Todellisuuksia – Tekstiiliteoksia. Yksityisnäyttely 7.-26.1.2023, Galleria G12, Helsinki

Todellisuuksia – Tekstiiliteoksia
7.–26.1.2023
Galleria G12, Annankatu 16, Helsinki

 

Horjuva, hajonnut, sirpaloitunut. Yhteys katkennut. Ajatusten kiihtyvä vuoristorata. Levennyt laajakaista, joka etsii yhteyttä. Viiltävä ääni pakenee kosketusta. Epävireinen ajatus etsii oikeaa melodiaa.

Todellisuuksia -näyttelyn teoksissa Niina Hiltunen tarkastelee mielen säröytymistä ja siihen liittyviä kysymyksiä tekstiilitaiteen keinoin yhdistämällä odottamattomia, uudenlaisia materiaaleja perinteisiin kudonta- ja lankatekniikoihin. Teosten materiaalina on käytetty usein pehmeäksi ja turvalliseksi miellettyä tekstiilimateriaalia, mutta myös valoa heijastavia, metallinhohtoisia, käytettyjä sellon ja kontrabasson kieliä sekä näiden yhdistelmiä.

Kolmiulotteiset, abstraktit tekstiiliteokset pyrkivät antamaan fyysisen muodon mielen sisäisille pohdinnoille ja tapahtumille. Teosten aiheina ovat muun muassa loogisuuden ja irrationaalisuuden rajapinnat, kaaoksen ja järjestyksen suhde. Mitä on todellisuus ja kenen se on? Onko todellisuus yhteinen ja jaettu? Voiko toisen todellisuuteen nähdä?

Näyttelyn teokset ovat uusia teoksia vuodelta 2022 ja ne on valmistettu juuri tähän näyttelykokonaisuuteen.

Työskentelyä ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus sekä Tampereen Filharmonisen orkesterin, Helsingin kaupunginorkesterin ja Radion sinfoniaorkesterin muusikot.Niina_Hiltunen_Todellisuuksia_2023