Wel(l,)come, 2019. Ø 80 cm, korkeus 250 cm

Wel(l),come, 2019. Ø 80 cm x 250 cm.

Teoksen idea on lähtöisin walesilaisten, villasta teollisesti kudottujen perinnepeittojen kuvioista (Welsh wool tapestry blanket). Halusin luoda walesilaisissa peitoissa varioidusta, perinteikkäästä kaksiulotteisesta, ruudukon muodostamasta kuviosta jotain uutta ja kolmiulotteista. Syntyi Wel(l,)come – käsinkudottu, kolmiulotteinen, roikkuva tilatekstiili, jonka sisään voi kävellä ja ”eristää” itsensä muusta maailmasta, tai jonka sisään voi ”kääriytyä” kuin pehmeään huopaan – sen esikuvaan.

 

Teoksen roikkuva ja avoin kolmiulotteinen muoto houkuttelee koskemaan ja kävelemään teoksen sisään. Teoksen puoliavonainen rakenne ja käytetyt mohairvillat antavat kuitenkin valon  siivilöityä sen sivujen läpi ja luoda kiehtovia varjokuvia. Teoksen lopullista muotoa voi myös vaihdella ripustusvaiheessa, sillä sen kaikki neljä sivua / kappaletta liikkuvat jonkin verran toistensa lomitse.

 

Teos on esillä ensimmäisen kerran Cardiffissa, Walesissa Wool Works -yhteisnäyttelyssä 28.9. – 10.11.2019. Lisätietoja näyttelystä Nyt!-sivulla. Voit myös tutustua teokseen Tampereen Wool Works-näyttelyn virtuaalikierroksella.

 

Wel(l,)come, 2019. Ø 80 cm, korkeus 250 cm.

Materiaali: villa, mohair