Näyttely: Wool Works Cardiff, Wales 28.9. – 10.11.2019

Niina Hiltunen, Wel(l,)come tilataidetekstiili

Niina Hiltunen, Wel(l),come, 2019, käsinkudottu tilataidetekstiili, yksityiskohta. Kuva: Henrietta Lehtonen

Näyttelytahot

Niina Hiltunen osallistuu WOOL WORKS -yhteisnäyttelyyn Craft in the Bay -galleriassa Cardiffissa 28.9.-10.11.2019. Hiltuselta näyttelyyn juryn valitsemat teokset ovat Wel(l,)come ja Veden varaan.

Craft in the Bay -galleria on yksi alueen tunnetuimpia ja tärkeimpiä paikkoja kansallisille ja kansainvälisille kuratoiduille taidekäsityö- ja nykytaidenäyttelyille ja se toimii historiallisesti merkittävässä rakennuksessa. Kävijämäärä on n. 90 000 – 100 000 henkilöä / vuosi.

Näyttely järjestetään yhdessä Pirkanmaan muotoilu- ja taideteollisuusyhdistys Modus ry:n ja walesilaisen taidekäsityöläisryhmän Makers and Practitioners (MaP) kesken. MaP on taiteilijaryhmä, jonka jäsenet suhtautuvat kunnianhimoisesti taidekäsityön määritelmän laajentamiseen kotimaassa ja kansainvälisesti ja he tavoittelevatkin päämäärätietoisesti uusia yleisöjä. Päämateriaali jäsenten työskentelyssä on tekstiili. Modus ry:stä näyttelyyn osallistuvat teokset on valittu yhdistyksen ulkopuolisen, ammattilaisista koostuvan juryn päätöksellä. Näyttelyyn osallistuu yhdeksän Moduksen jäsentä ja MaP:stä 12 jäsentä.

Näyttelyyn osallistuvat taiteilijat: Pauline Hearn, Claire Cawte, Sue Shields, Mandy Nash, Susan Smith, Sirpa Mörsky, Jane McCann, Lynda Shell, Alison Moger, Alison Taylor, Elspeth Thomas, Henni Eliala, Johanna Hernesniemi, Niina Hiltunen, Mirka Laine, Saija Lehtonen, Merianne Nebo, Kukka Rantanen, Laura Saarivuori-Eskola, Riitta Sinkkonen Davies.

Näyttely nähdään Suomessa 2020 Helsingissä CraftCornerissa 18.1. – 28.2.2020 ja Tampereella Finlayson Arean Vooninkisalissa 15.3. – 5.4.2020.

 

Näyttelyn teema 

WOOL WORKS -näyttelyn teemaa villa, joka on kunnianosoitus molemmissa maissa tärkeälle materiaalille, on tulkittu näyttelytöissä laajasti eri näkökulmista ja työt on toteutettu eri tekniikoin ja materiaalein (mm. tekstiili, lasi, metalli, korutaide). Näyttely rakentaakin kulttuurista vuorovaikutusta taiteilijaryhmien sekä yksilöiden välillä mahdollistaen kansainvälistymisen, taiteellisen osaamisen kehittämisen, verkostoitumisen ja työmahdollisuuksien laajentamisen. Näyttelyn yhteydessä järjestetään taiteilijatapaamisia, työpajoja sekä luento- / keskustelutilaisuuksia. Näyttelyn aikana Iso-Britanniassa vietetään myös kansallista Wool Week | Campaign for Wool -tapahtumaa jo yhdeksättä kertaa.

Näyttelyn avajaisviikonloppuna ja päätösviikonloppuna on lukuisia työpajoja ja keskustelutilaisuuksia. Niina Hiltusen keskustelualustus ’Art and Accessibility. How to reach out to special audiences and beyond galleries – an introduction to a Finnish approach’ on avajaisviikonlopun yhteydessä. Hiltunen aloittaa myös näyttelyn avajaisten yhteydessä temaattisen työskentelyn kudottuun tekstiiliin ja tunteisiin liittyen kansainvälisesti eri maista ja kulttuureista tulevien ihmisten kanssa. Projekti kestää näyttelyn ajan ja syntyneet tekstiilitaideteokset muodostavat pohjan Hiltusen jatkotyöskentelylle Berliinissä Galerie Pleikun residenssigalleriassa kesällä 2020.

 

Lisätietoja näyttelystä:

Näyttelykatalogi

Näyttelyn verkkosivu: https://www.makersguildinwales.org.uk/wool-works.html

Näyttelyajan ohjelma: Wool Works Exhibition Programme

Näyttelyn Facebook-sivu: Wool Works.Exhibition