LuovaKudonta™ -kursseja syksyllä 2017

Taidetyöpajat.

Taidetyöpajoissa tehdään yhteisöllistä, muodoista vapaata taidetyöskentelyä tekstiilimateriaaleilla.

Taidetyöpajassa osallistujat tulkitsevat materiaaleilla kokemuksiaan / ajatuksiaan / tuntemuksiaan ennalta sovitusta aiheesta yhdessä valitun näkökulman kautta. Yhteisöllisessä taidetyöpajassa kudotaan tekstiili, ja sen päätteeksi osallistujien teoksista kootaan yksi tai useampia tekstiilitaideteoksia esille pantavaksi. Teoksen / teokset voi koostaa taidetyöpajan ideoija ja vetäjä tai yhteisö itse tekstiilitaiteilija Niina Hiltusen ohjauksessa. Taidetyöskentely ei edellytä aiempaa taideharrastuneisuutta tai muita ennakkotietoja/-taitoja, ja se soveltuu kaikenikäisille 6-vuotiaista alkaen.

Taidetyöpaja voidaan toteuttaa yhtenä intensiivisenä työskentelyjaksona tai se voidaan jakaa useammalle päivälle tai viikolle. Taidepajatyöskentely on mahdollista myös järjestää useassa toimipisteessä peräkkäin. Jokaiselle kohderyhmälle muokataan tilanteeseen, toiveisiin ja käytettävään aikaan parhaiten soveltuva malli ja sisältö. Mahdollisia yhteisöjä voivat olla esimerkiksi yritykset, kunnat, kaupungit, työyhteisöt, erilaiset harrastusseurat, hoitolaitokset, tapahtumatuotannot, jne.

Taidetyöpajatyöskentelyllä voidaan yhteisöstä ja sen tilanteesta riippuen mm. vahvistaa yhteisön yhteenkuuluvuutta, jäsenten erilaisia henkilökohtaisia kognitiivisia tai sosioemotionaalisia valmiuksia, maahanmuuttajien kotoutumista, erilaisuuden sietämisen taitoja tai kriittistä ajattelua. Kansainvälisen tutkimuksen perusteella taiteella ja taiteellisella toiminnalla on laajasti merkitystä sosiaalisen hyvinvoinnin edistämisessä, kuten Sitran artikkelissa todetaan.

Hinnoitteluesimerkki.

6 tunnin taidetyöpaja enintään 10 henkilölle

2100 euroa (sis. ALV 24%)

Hinta sisältää:

  • taidetyöpajan ennakkosuunnittelun ja jälkiarvioinnin yhdessä tilaajayhteisön kanssa
  • taidetyöpajan ennakkovalmistelut (välineet, materiaalit, paikat)
  • taidetyöpajan itsessään
  • materiaalit ja välineet
  • taidetyöpajan taideteoksen koostamisen ja esillepanon
  • taidetyöpajan ohjaajan matkakulut

Hinnoitteluun vaikuttavat työpajan kesto ja sisältö sekä toiminnan laajuus. Ennakkosuunnitteluun erityisesti tapahtumaorganisaatioille suosittelen käytettäväksi riittävästi resursseja ja työaikaa, jotta taidetyöpajan laatu ja tavoitteet voidaan saavuttaa mahdollisimman hyvin.

Ota yhteyttä ja kerro toiveesi joko puhelimitse (040 538 6369) tai sähköpostitse info(at)niinahiltunen.com. Voit myös käyttää yhteydenottolomaketta.